Hejbøl, Johannes, red.

Her er det, vi bor. Nogle træk fra Lemvig og omegn…

Bog

DKK 50,00

Varenr. 46.4 Lemvig -Hylde 5. – Indbundet. – Med tegninger af Erling Juhl. – 140 sider. – 1974. – Indbindingen lidt falmet. – 50 kr.

Det er med byer som med mennesker. Man kan dele dem op i grupper og typer efter en række fælles kendetegn, men det mest typiske ved dem er alligevel, at der ikke er to, som ligner hinanden helt. Enhver har sit eget ansigt og sit eget væsen. Det har Lemvig også. Den er noget for sig blandt Danmarks byer. Hvori dens egenart består er svært at sige i få ord, om det overhovedet kan forklares, for der er tale om et kompliceret samspil af mange naturgivne ting og menneskeskabte faktorer, men der kan i hvert fald peges på et forhold, som mere end noget andet har bestemt byens skæbne: Den ældgamle og bæredygtige treenighed af handel, landbrug og friskeri. Lemvig er frem for noget købstaden, måske den sidste rigtige købstad, der er tilbage i landet. Officielt er der ikke længere en sådan betegnelse, da den faldt bort med kommunalreformen.

A/S Nordvestbank Lemvig 1974.

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Forord. – Da Lemvig fik toldstedret. – Købstaden og dens opland. – Et pionerfiskeri fra Lemig Havn. – Thyborøns befolkning i dag. – Da Le,vig Bank blev til. – Lemvig Folkebank. – Æ gammel bank. – Livets gang i LIDenlund. – Lemvigegnens undervisningscenter i Nr. Nissum. – Thøger Larsen. – Nogle kunstnere fra Lemvigegnen.- Udgivet i anledning af A/S Nordvestbank Lemvigs 100 års jubilæum.