Larsen, Steen

Grønne fristelser

Bog

DKK 75,00

Kogebogens hovedtema er brugen af de mange danske frugter og grønsager, som alle kender så godt. De kan kombineres med nogle af de udenlandske, som man kan læse mere om i “Grønt Leksikon”, hvor de meste gængse, udenlandske råvarer er nævnt og illustreret i farver. Her gives også oplysninger om udseende, smag og sæson, anvendelse, istandgørelse m.m. Opskrifterne i bogen er enkle at tilberede og ofte suppleret med forslag til variationer og servering. – Bogens opskrifter er til 4 personer.

P. Haase & Søns Forlag 1988

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Brugen af opskrifterne. – DRESSINGER: Fransk grunddressing. – Karrydressing. – Limedressing. – Valnøddedressing. – Tomatdressing. – Kapersdressing. – Yoghurtdressing. – Mangodressing. – Passionsfrugtdressing. – Purløgsdressing. – Jordskokkesalat med guavacreme. – SALATER: Kastanjesalat. – Valnøddesalat. – Radicchio Rosso. – Flageoletbønnesalat. – Isafkølet hvidkålssalat. – Kærlighedsfrugt- og bønnespiresalat. – Ananas- og batatsalat. – Marinerede sorte bønner. – Julesalat. – Marinerede bønner. – Rød grapefrugtsalat. – Mangosalat. – Avocado og grapefrugt med danabludressing. – Avocadosalat med sharon- og grapefrugt. – Papayasalat. – SUPPER: Peberfrugtsuppe. – Kokossuppe. – Gratineret tomatsuppe. – Rødbedesuppe med peberrodscreme. – Courgettesuppe med ristede sesamfrø. – Jordskokkesuppe. – Bladsellerisuppe. – Champignongsuppe. – Ræddikesuppe. – Broccolisuppe. – Skorzonerrodssuppe. – Linsesuppe. – Esdragonsuppe med jordskokkepuré. – Tangsuppe med bambusskud. – Cayotesuppe. – Kold avocadosuppe. – FOR- OG HOVEDRETTER: Kogte artiskokker med dip. – Kold courgettemousse. – Butterdejspostejer. – Fyldte papayafrugter. – Kogte majroer og babymajs med granatæblesauce. – Auberginepostej. – Sauterede okra og champignon i yoghurtsauce. – Sauterede bønnespirer med jordnøddesauce. – Braiseret julesalat i appelsinsauce. – Bønne- og okragryde. – Stegt aubergine med tranebærkompot. – Risruller i havtang med granatæblekerne-creme. Gratinerede jordskokker. – Majspandekager med cayotefyld. – Fyldte peberfrugter. – Braiseret fennikel og Hokkaido. – Fyldte cayoter. – Linsepie. – Jordskokker med selleripuré. – Kartoffeltimbale med spinatfyld. – Blomkålsgratin med kørvel og tranebærsauce. – Bagte smørbønner. – Fennikeltærte. – Kikærtegryde med cayote. – Aspargessoufflé med appelsinsauce og vilde ris. – Ostepandekager med champignonfyld. – Forårsløg og gulerødder i sennepssauce med ærtepuré. – SAUCER OG TILBEHØR: Stærk tomatsauce. – Karrysauce. – Bladsellerisauce. – Pastinaksauce. – Tomatsauce. – Glaserede skalotteløg. – Honningkogte majroder. – DESSERTER: Solbærsorbet. – Tærte med mango- og passionsfrugt. – Kiwi med valnøddecreme og mangopuré. – Pistacieis med meloncreme. – Ananasskiver med sharonfrugt. – Butterdejskager med ananas og mango. – BRØD, BOLLER OG KIKS: Kefirbrød. – Pistaciebrød. – Flute. – Osteboller. – Kartoffelboller. – Briocher. – Ostekiks. – Menuforslag. – Grønt leksikon. – Register.- Uindbundet. – Illustreret med tegninger af Gurli Feilberg. – 100 sider. – Pænt eksemplar.