Alecandre Dumas

Greven af Monte Christo I-2

DKK 120,00

Varenr.: Skøn (20) / 48. –  Indbundet. – 1979. – Illustreret af  Henry Telander. – Med efterskrift af Johannes Fabricius. – Bind.1:  282 sider. – Bind .2: 271 sider. – Bøgerne er pæne. – 120 kr.

“Greven af Monte Christo” er en af Alexandre Dumas mest berømte, historiske romaner. Handlingen foregår i 1800-tallets Frankrig, hvor hovedpersonen er den unge sømand Edmund Dantes, der forrådes af sine kammerater.

Lademann - 1979.

På lager

Beskrivelse

 

HANDLING: Romanens handling finder sted under Napoleonskrigene i 1800-tallet, og hovedpersonen er Edmond Dantes, som er en ung sømand, der ikke er særligt velhavende. Men han er dygtig og desuden forlovet med den smukke Mercedes. Edmund Dantes  bliver imidlertid offer for to kammeraters misundelse, og han beskyldes for at være tilhænger af Napoleon, der holdes fanget på øen If.

Edmund holdes fængslet i 14 år, og her undervises han af medfangen Abbed Faria, der lærer ham at læse, skrive , regne og fægte.  Abbeden og Edmund planlægger at flygte, men abbeden dør forinden, og Edmund flygter selv. Men inden sin død fortæller abbeden den unge Edmund om en skat . han har gemt  på øen Monte Christo.

Edmunds flugt lykkes, og han finder også den store skat . som han beslutter at anvende for at skaffe sig hævn over dem, der ødelagde hans omdømme, holdt ham fængslet i 14 år,  og som  stjal hans forlovede fra ham. Med den store formue planlægger han sin hævn under navnet ”Greven af Monte Christo”.