Anne-Mette Knudsen

Gader og veje i Horsens. Gadenavnenes betydning og historie.

Bog

DKK 95,00

– Hvem har ikke gået en tur i byen og undret sig over, hvorfor en vej eller gade hedder, som den gør? Og hvor gammel er den? Nogle af svarene findes i denne fortegnelse over Horsens bys gader og veje.

Bogen kan bruges som en byhistorie , der fortælles gennem gaders og vejes historie og oprindelse.  Bogen er opdelt alfabetisk efter  det enkelte gade- eller vejnavn, og  her kan man læse om, hvornår gaden / vejen  er blevet anlagt og måske også om oprindelsen til gadenavnet.

De enkelte gader og veje er desuden inddelt efter  det sogn, kommune,  amt og herred, hvor de oprindeligt  hørte til. i følge den gamle kommunalreform i 1671. Dermed er det muligt at sammenholde gaders og vejes beliggenhed i forhold til ældre litteratur om Horsens, som anvender de gamle administrative betegnelser.

Varenr. 46.4 Horsens – Uindbundet. – 2005. – 94 sider.  – Bogen er illustreret med gamle og nyere fotografier i sort/hvis og farver. – Som ny. – 95 kr.

- Forlaget Horsnæs 2005.

Ikke på lager

Beskrivelse

INDHOLD: Bynavnet Horsens. – Horsens bys udvikling fra middelalder til nutid. – Horsens størrelse og indbyggertal. – Vedligeholdelse af gader og veje i Hoorsens. – Den administrative inddeling 1671-1970. – Det danske vejvæsens første love. – Vej eller gade? – Sådan anvedes gadefortegnelsen. – Gadefortegnelse A-Å. – Litteratur.- Uindbundet. – Illustreret. – 94 sider. – som ny.