Kjeld Erlandsen

Fra frugt til vin, hvordan og hvorfor

Bog

DKK 65,00

Varenr. 66.83-49. – Uindbundet med plastomslag. – 1974. – Med tegninger af Arne Hellstrand. – 91 sider. – Pænt eksemplar. – 65 kr.

Bogen forsøger at give et lille indblilk i processen fra drue til vin, og teksten kan læses og forstås uden kendskab til  de kemiske formler bag gærens  og vinens mysterier. Stoffet er baseret på forfatterens egne erfaringer gennem 10 år med vinfremstilling og dyrkning af druer m.m.

Forum - 1974

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Vindruen. – Klimaet og jordbunden. – Planten. – Vinfremstilling. – Vinifikation. – Rødvin. – Hvidvin.- Rosévine. – Madeira. – Portvin. – Sherry. – Gær og gæring. – Vinsygdomme. – Håndværket og kyperfærdigheden. – Hjemmefremstilling. – Tilsætningsstoffer. – Svovling. – Klaring. – Syretilsætning. – Enzymer. – Konservering. – Tapning på flasker. – Solera. – Opspritning. – Frugt. – Vintyper.  – Dessertvine. – Lette bordvine.