Ulbæk, Ib, - Jepsen, Lars Peter - red.

Er der mere mellem himmel og jord? En guide til erkendelsens grænseland

Bog

DKK 80,00

Interessen for jordstråler, homøopati, healing og alternativt livssyn er taget til i den vestlige verden og er efter Berlin-murens fald også nået til Østeuropa. Bogen anvender betegnelsen “New Age” som et samlet begreb for dette fænomen. Det sammensatte begreb kan ikke defineres klart og tydeligt. Overgangen mellem videnskab og pseudovidensk er glidende, og det kan specielt for nye områder være svært at afgøre, om der er tale om en frembydende disciplin inden for videnskaben eller blot en ny pseudovidenskab. Psykologien blev således ved sin fremkomst ikke betragtet som en videnskab af alle datidens naturvidenskabsfolk, og et emne som kommunikation mellem mennesker og aber ved hjælp af tegnsprog har ikke fundet sin endelige placering endnu.

Tilsvarende for kiropraktikken, der godt nok har været anerkendt af sygesikringen som tilskudsberettiget i flere år, men som langt fra er anerkendet i lægekredse. Men et område som alkymi har ændret placering med tiden. Fra at være datidens bedste bud på, hvordan verden var sat sammen og hvordan stofferne opførte sig, er alkymien gledet over til at blive en underafdeling inden for okkultismen. Tilsvarende er grænserne mellem religion, overtro og New Age flydende.

Bogen forsøger at forholde sig kritisk til de forskellige mere eller mindre nye ideer, der måske – måske ikke kan betegnes som videnskab.

Varenr. 16.8-21. – Uindbundet. – 260 sider. – Pænt eksemplar. – 80 kr.

Gyldendal 1992

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Find selv ud af det! – Jordstråling. – Rejsenoter fra en tur i astrologens verden. – Alternativ medicin. – Det flygtige sind. Ti års negativ forskning i parapsykologi. – Han har den i ærmet. En tryllekunstner ser på det overnaturlige. – Miraklernes tid er agurketiden. – Kan man blive rask på et kursus? – Mystifysik. – Alternativisme, højere bevidstehd og oversanselige fænomener. – Alting hænger (ikke) sammen. – Litteratur.