Jules Verne

En verdensomsejling under havet

DKK 45,00

Varenr.: Bø-4 (15). – Indbundet. – 2000 – 140 sider. – Pænt eksemplar. – 45 kr.

Bearbejdet udgave  for børn af Arne Herlov Petersen  af den klassiske eventyrroman “En verdensomsejlsning under havet” .

Selvlæsning fra 10-11 år.

Den Eventyrlige Bogklub / Forlaget Sesam - 2000

På lager

Beskrivelse

 

HANDLING: Romanen har sit udspring i indernes kamp med de engelske koloniherrer i 1850erne. Den vestligt uddannede prins Dakkar kæmper på oprørernes side , men de taber  til englænderne, der udrydder hans slægt, herunder hans kone og deres to børn. Forbitret og desillusioneret beslutter han at forsvinde fra jordens overflade. På en øde ø lader han bygge den overdådige, elektriske undervandsbåd Nautilus, kalder sig kaptajn Nemo, og står til søs med  20  af sine mest trofaste mænd.

På sin sejlads samler han store  skatte op fra forliste skibe på havbunden,  og en dag samler han også  tre passagerer op  fra en amerikansk fregat, som er sunket efter et sammenstød med Nautilus. Efter 9 måneder som Kaptajn Nemos fanger undslipper de, og en  af dem er den franske professor Arronax, som fortæller om sine oplevelser på Nautilus i en bog med titlen “En verdensomsejling under havet”,

Undervejs i bogen  lærer man den  mystiske kaptajn Nemo at kende, som nok er frygtindgydende og forhærdet i sit had til den civiliserede verden, men samtidig selv er uhyre civiliseret og et menneske, som fælder en tåre, hver gang en af hans tapre mænd er blevet revet bort.