E. T. A. Hoffmann

Djævle-eleksiren

DKK 95,00

Varenr. Nvo-1 (10). – Indbundet. – 1977. – Med efterskrift af Hans Andersen. – Illustreret af  Vibe Vestergaard. – 293 sider. – Pænt eksemplar. – 95 kr.

”Djævle-eleksiren” har munken Medardus som hovedperson, og handlingen begynder, da den faderløse dreng Franz (= Medardus) bliver anbragt i et kloster, hvor han trives . Han skal  holde opsyn med klostrets relikvier, som blandt andet omfatter en flaske  farlig eleksir, for drikker man af den, overgiver man sig til Djævlen. Medardus fristes til at tage en slurk af eleksiren, og han mærker, at den giver ham så gode evner for at prædike, at kirkegængerne kommer lang vejs fra for at høre ham.

Snart ser han også i et syn en smuk , ung kvinde, som får ham til at bryde klosterløftet og tage ud for at finde hende. Han finder kvinden, men derefter går det grueligt  galt.

Lademann - 1977

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: Børneårene og klosterlivet. – Jeg drager ud i verden. – Rejsens eventyr. – Livet ved fyrstehoffet. – Vendepunktet. – Boden. – Min tilbagekomst til klostret. – Efterskrift.