la Cour, Tage

Detektivfortællingens dronning og en note om dens “Queen”. Agatha Christie.

Bog

DKK 50,00

Næppe mange engelske damer har levet 86 år som mere typiske britiske mellemklasse-ladies end Agatha Christie – bortsest fra, at Mrs. Christie var et geni og skaber af blandt andre den prægtige, lille belgiske opdager med det ægformede hoved, det imponerende overskæg , lakskoene og de velfungerende små, grå hjerneceller. Og den søde Miss Jane Marple fra St. Mary Mead, der kunne løse de mst indviklede kriminalgårder fra sin gyngestol blot ved at sammenligne med tilsyneladende ubetydelige hændelser i sin egen idylliske landsby. – Mary Agatha Miller blev født den 15. september 1890 i et hus i udkanten af den engelske badeby Torquay. Hendes far, amerikaneren Frederick Alvah Miller, viste sig som oftest kun ved måltiderne, mens han tilbragte resten af sin tid i den lokale klub. Faderen døde, da Agatha var barn, og familien kom derefter til at sidde i trange kår. Dog forhindrede det ikke, at der blev råd til at sende hen til sangundervisning i Paris, men hendes stemme var ikke god nok til, at hun kunne gøre sig gældende som operasangerinde.Hendes mor opfordrede hende gennem hele hendes barndom og ungdom til at skrive. Og som 15-årig digtede hun sin første historie, der var stærkt påvirket af Conan Doyles’ Sherlock Holmes-fortællinger, Dickens og folkeventyrene.

Varenr. 99.4-28. – Uindbundet. – Illustreret med træsnit af Anton Jakobsen. – 25 sider. – Meget fint eksemplar. – 50 kr.

Privattryk 1997

På lager

Beskrivelse

INDHOLD: En af Agatha Christie’s største successer var “The Murder of Roger Ackroyd”, som udkom i 1926. Det var samme år, som hendes mor døde og ægteskabet med oberst Christie stod over for oplsøning. En eftermiddag forlod hun således sit hjem, og under et anfald af hukommelsestab satte hun bilen fra sig på en landevej og var forsvundet. Dette bragte hende for første gang på forsiden af de britiske avisers forsider, og “Daily News” udlovede en dusør på 100 pund for oplysninger, der kunne føre til opklaring af hendes færden, og hvor hun befandt sig. Dette det eneste mysterium i Agatha Christies eget liv blev dog løst efter et par dages forløb, nemlig da hun blev fundet på et hotel i Harrowgate, hvor hun havde indlogeret sig under sin rivalindes navn. Pressen var dog ikke sen til at udråbe episoden som et veltilrettelagt reklamenummer. Dog har der i virkeligheden været tale om en personlig tragedie.