Vitagliano, Francesco

Det venetianske køkken

Bog

DKK 105,00

Det, man kalder det italienske køkken, er i virkeligheden en blanding af forskelligartede regionale køkkener for det meste baseret på enkle, nærmest fattige madvaner, som gennem tiderne har gennemgået en udvikling i retning af mere og mere raffinerede retter. I hver egn bidrager de klimatiske forskelle og den vekslende jordbund til at nogle madvarer er billigere og mere populære end andre. Nu er de gastronomiske grænser blevet nærmest udviskede , og det italienske køkken har fundet sin egen identitet. Men det er stadig i de regionale køkkener, at man finder inspiration til udviklinger og forbedringer. Det regionale , venetianske køkken omfatter ikke kun byen Venezia, men hele det område, som på det italienske fastland stort set er identisk med den tidligere Venetianske Republik. Det vil sige området fra Gardasøen til den østrigske grænse fra Alperne til Po-floden. – Det fattige køkken er præget af billige madvarer som kornprodukter og kartofler. I Veneto, hvor majs har vokset frodigt i århundreder, er polenta den mest almindelige ledsagelse til maden, mens brød, kartofler og pasta spiller en mindre rolle. – Bogen indeholder flere venetianske opskrifter, som ledsages af personlige kommentarer eller historiske oplysninger og begivenheder fra området.

Bogans Forlag 1988

På lager

Varekategorier: ,

Beskrivelse

INDHOLD: Lidt historie. – La polenta. – Antipasti. – Primi piatti, forretter. – Risotto. – Secondi piatti, hovedretter. – Pesce, fiskeretter. – Carne e pollame, kødretter. – Verdure, grønstager. – Dolci, desserter. – Vine. – Ordforklaring. – Efterskrift. – Register.- Indbundet. – Illustreret. – 156 sider. – Pænt eksemplar.