Hasek, Jaroslev

Den gode Soldat Svejks Eventyr. Folkeudgave

Bog

DKK 120,00

Romanen starter den dag ærkehertug Ferdinand og hans kone bliver dræbt ved et attentat i Sarajevo. Hundehandler Svejk er som så ofte før ude at få sig et glas, og netop denne dag går politispionerne særligt grundigt til værks. Selvom han gør sig umage for kun at tale pænt om ærkehertugen, kejseren og Østrig-Ungarn i almindelighed, bliver han arresteret.

Og dermed begynder Svejks lange vandring gennem krigens bagland. Selvom han hurtigt bliver indkaldt, så var han nemlig endnu ikke nået frem til fronten, da den tjekkiske forfatter, J. Hasek, døde i januar 1923.

Varenr: Skøn. – Indbundet. – 394 sider. –  Pæn indbinding. – Titelblad m. få gulnede pletter, men ellers et pænt eksemplar. – 120 kr.

 

Varenr. Skøn – K 43 – 1

Nyt Noridisk Forlag 1939

På lager

Beskrivelse

HANDLING:

Overalt møder Svejk omverdenen med en strøm af anekdoter, jovial gemytlighed og pinlig korrekt lydighed. Dvs. han adlyder ordrernes og reglementets bogstav, men ikke nødvendigvis dets ånd eller sine foresattes hensigter, og mere end én gang går han forkert, så rejsen bliver længere og langsommere end nødvendigt.

Svejk og premierløjtnant Lukas er militært forbundne, da Svejk tidligt bliver ordonnans for premierløjtnanten, og det går ikke stille af. Lukas er en inkarneret skørtejæger, og Svejk er snedig nok til at hjælpe ham med stort og småt i den henseende, men da Lukas beder om at få en hund, går det galt. Svejk får oberstens hund stjålet, og inden længe er de begge to på vej til fronten. Premierløjtnanten er derfor ikke udelt begejstret for alle Svejks numre, men han vænner sig til Svejk efterhånden – og i takt med at Svejk også laver numre med de foragtede reserveofficerer, opstår der et særligt bånd mellem dem.