Robert Storm Petersen

Dagbogsblade om øl samt fortællingen om Ølfus

DKK 50,00

Varenr. skøn 5 – 51. – Uindbundet. – 1957. – Illustreret med tegninger af Robert Storm Petersen. – Med forord af Harald H. Lund. –  31 sider. – Pænt eksemplar. – 50 DKK

Bogen er trykt i 5.000 eksemplarer og udgivet  af Carlsberg Bryggerierne i 1957 i anledning af Carlsbergs 110 års jubilæum.

 

Carlsberg - 1957

Ikke på lager

Beskrivelse

“Beskæftiger man sig med Danmarks store humorist Robert Storm Petersens fantastiske produktion, er det overraskende at konstatere, hvor ofte han i tegning og tekst fremhæver vort gode, danske øl som inspirationskilde for den folkelige humor. Kunstneren og mennesket Robert Storm Petersen lod sig aldrig hverve af en bestemt ide, så lidt som han lod sig overtale til at propagandere for umådeholdenhed… Hans ungdom blev levet i hine dage, hvor de små, hyggelige sand-på-gulvet-restauranter florerede , og her harn siddet og studeret det folkelige lunes trivsel i forbindelse med de omgange, der kom på bordet ved siden af, og det er højst sandsynligt, at den taltid taktfulde Storm P. bag avisen har tegnet nogle af de festlige typer, vi kender fra hans store, rige produktion, der tæller op mod 60.000 tegninger ” ( s. 6-7)