Marie Hansen og Frede Fabek

Lærke og den sorte sten

DKK 35,00

Varenr: Bø-1 (7). – Uindbundet og med plastomslag. – Illustreret med tegninger i farver. – 2005. – 46 sider. – A5-størrelse. – Udgået, men pæn biblioteksbog. – 35 kr.

Højers Forlag - 2005

På lager

Beskrivelse

Handling: Hovedpersonerne er  de tre troldebørn Lærke, Rub og Stub, der ser en ildkugle på himlen og lidt efter finder en stor  sort sten på jorden. Det viser sig, at stenen ikke er helt almindelig. I hvert fald får den Rubs næse til at vokse og blive meget lang, men det er nok snarere  heksen i Dunkelskoven, der har fået Rubs næse til at vokse. For de møder hende i samme øjeblik, de finder den sorte sten, og  heksen  truer de tre venner til at lade hende få stenen.  Men selv om heksen har truet de tre troldebørn til at give hende den sorte sten, vil hun ikke bagefter give  Rubs næse sin almindelige størrelse igen.

Kuren, der kan få Rubs næse til at skrumpe til normal størrelse igen, er vand fra Sølverbækken i Liljedalen, og de tre venner tager ud på den lange rejse gennem Myggemose, Dræberskoven og over Tågebjergene for at få fat i det helbredende vand.

Højtlæsning fra 4-5 år. – Selvlæsning fra 9 år.